Soundviews Swagger (aka. "Regal")

 ASPC/NMPRS, silverbay pinto, DNA & Parentage Qualified
Geboren: 30.04.2011

 

  Behaalde premies:
NMPRS Enter Twenter & Show 2012: 1B premie.
NMPRS Enter Twenter & Show 2013: 1A premie en Kampioen 2 jarige hengsten
 

Met de aankoop van Regal eind 2011 ging een droom in vervulling. In mijn zoektocht naar een mooie ASPC hengst kwam ik hem als veulen tegen op de site van zijn fokker, Soundview Shetlands in de Verenigde Staten. Ik kon hem niet uit mijn hoofd zetten en na heel wat foto's en filmpjes is tot aankoop besloten. Sinds begin 2012 is hij in Nederland en het lijkt erop dat hij al onze verwachtingen waar zal gaan maken. Wat meteen opvalt is zijn schitterende type, zijn extreem lange hals met zeer droge keeluitsnijding en een prachtig fijngesneden hoofdje met grote expressieve ogen.
Voeg daarbij zijn makkelijke en zeer ruime bewegingen en een surplus aan temperament en u zult begrijpen dat we niet kunnen wachten totdat we hem voor onze fokkerij in kunnen gaan zetten. Hij zal in onze kleine fokkerij in 2014 voor het eerst gebruikt gaan worden.
Al deze adel en zijn prachtige type komen niet uit de lucht vallen; zijn pedigree bestaat uit vrijwel allemaal HOF ponies (HOF = Hall Of Fame) die zich bewezen hebben op shows, in het aangespannen gebruik en in de fokkerij. Hij komt uit een lijn van zeer typevaste fokkerij; generatie na generatie zijn type en beweging vastgelegd en dat komt in Regal overduidelijk terug. Een zeer interessant detail is dat zijn pedigree tot 1880 terug te traceren is.

In de loop van 2013 zullen professionele foto's van hem beschikbaar komen.

Hieronder de ouders van Soundview's Swagger (foto's copyright Soundview Shetlands)

 

 

Regal als veulen

      

Pedigree Soundviews Swagger Aspc # 161957

Soundview's Cinn City

 

Step-N-Stone's Cinnamon Sundance (HOF) Scotch Label (HOF)
Sandman Cody's Cinnamon NTA (HOF)
Wilk.Raven's Rockette (HOF) Raven Of Bird Haven (HOF)
Rocket's Raven

 
Fiddlestix Silver Symphony (HOF)

 

Pan's Silver Image (HOF) Mirror Image FMF (HOF)
Cherry's Jubilee
Ch. Mickey's Angelina (HOF) CSF Mickey Gilley (HOF)
JMR's Sabrina