Welkom bij Megasthenes American Shetlands
& Miniatures 

  

 

We zijn onze kleine fokkerij ooit begonnen met een Shetlander in 1999. Nadat wij in aanraking kwamen met de (Amerikaanse) minipaarden zijn we langzaam overgestapt op Amerikaanse en NMPRS geregistreerde (mini)paardjes. In 2006 importeerden we de zilverappel AMHA hengst Quarter Moon Farms A Blue Victory uit de USA. Van hem zijn nog 2 dochters bij ons aanwezig; Matar en Rizzy. Victory is inmiddels verkocht naar Rusland. Daarna volgde de mooie chocolade zilverappel AMHA merrie Cross Country California Dreamin', ook uit Amerika.
Een paar jaar geleden kwamen we voor het eerst in aanraking met de ASPC's, de American Shetland Ponies en waren meteen bijzonder gecharmeerd van deze superluxe, verfijnde grotere ponies met veel beweging. Ja, onze fokkerij is inmiddels niet zo heel erg "mini" meer; begin 2012 kwam de jaarling ASPC hengst Soundviews Swagger vanuit Amerika naar Nederland toe. Naar ons beste weten was hij de eerste ASPC pony in Nederland. We hopen in 2013 onze eerste ASPC merrie uit Amerika te mogen verwachten, zij zal dan hopelijk drachtig zijn zodat we de basis van onze ASPC fokkerij kunnen gaan opbouwen. 
De paardjes die bij ons gefokt worden dragen het voorvoegsel "MM's", wat uiteraard staat voor Megasthenes Miniatures.
Het meeste plezier beleven we uiteraard thuis met onze paardjes, maar we bezoeken ook shows en keuringen en hopen in de toekomst het ASPC ras bekender te maken in Nederland en de rest van Europa.
Wij zijn een KLEINE fokkerij en fokken af en toe met veel zorg een veulen. Voor alle paardjes die eventueel bij ons te koop komen geldt een goed tehuis als eerste vereiste.
Sinds enige tijd ben ik (Mariska) de Europese correspondent voor The Journal, het magazine van het ASPC/AMHR stamboek in Amerika.

MM's Turn Of A Friendly Card


Zo nu en dan worden enkele door ons gefokte paardjes te koop aangeboden, aangezien we natuurlijk niet alles zelf kunnen aanhouden.
Houd onze site daarom goed in de gaten!
Alle paardjes worden gevaccineerd, zijn ontwormd en gaan volgens schema naar de hoefsmid.

Wanneer u belangstelling heeft voor onze American Shetlands en minipaarden bent u na een emailtje of telefoontje van harte welkom.
Wij wonen in Zwaagdijk-Oost, tussen Hoorn en Enkhuizen, in de kop van Noord-Holland.

Onze paardjes worden gevoerd met de produkten van:

 

   

Geen foto's of tekst van deze website mogen worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand en/of openbaar gemaakt in enige vorm of op enige wijze, hetzij elektronisch, mechanisch, door fotokopieën, opnamen of op enige andere manier zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Megasthenes, R.M. Schol & M. Schrieken.