Fanatico Dutch Birengo

 Geboren: 20.02.2011
Vader: Abenji Big Luck
Moeder: Banzai Birengo

Ned.Kampioen, Ned.Jeugdkampioen '12, JW+W'11, W'12, W'13, CW'12-'13

HD-A
ED Graad 1

Fanatico 2013, by Munanis Photography

Fanatico (oftewel: Baas) is een reu gefokt in Tsjechie door Kennel Birengo.
Hij was de nestkeus reu en daarvoor willen we Gabriela hartelijk bedanken!
Zijn vader is op dit moment de meest succesvolle Tosa in Europa; talloze titels, waaronder zelfs Best In Show en Best In Group, zijn hem al ten deel gevallen. Nu is dat allemaal mooi maar zonder een goed karakter kom je nergens en Abenji heeft een bijzonder goed en stabiel karakter.
Combineer dit met zijn zeer fraaie uiterlijk en u zult begrijpen waarom we graag een zoon van hem wilden hebben.
Moeder Banzai heeft haar sporen in de showring ook verdiend; een fijn karakter en uitzonderlijk goede constitutie voegt zij ook nog toe.

Op de eerste show waar Fanatico aan heeft deelgenomen, de Eurodogshow 2011, werd hij Beste Puppy op de leeftijd van slechts 7 maanden en op de Amsterdam Winner in november 2011 Jeugd- en Winner 2011. En niet te vergeten: op de Dogachtigen Show 2011 werd hij Reserve Beste Puppy in Show, echt uitzonderlijk voor een Tosa. Een veelbelovende start.
In 2012 werd hij o.a. in Goes 6e in Groep  2, Best in Show van de Nederlandse Vereniging voor Akita Inu's en Amsterdam Winner 2012. Inmiddels is Fanatico op de leeftijd van 27 maanden ook Ned. Kampioen geworden in 2013 en werd en passant ook nog "even" Reserve Best In Show op de Kampioensclubmatch van de NVAI. In Den Bosch werd Fanatico 4e van de Dogachtigen Show.

Op 9 mei 2014 veroverde Baas de 4e Best in Show plaats tijdens de JKC Specialty in Hamm, Duitsland. Er werden daar ruim 230 honden van alle Japanse rassen gekeurd. De Tosa werd daar door Takashi Hirose gekeurd, een autoriteit op Tosa gebied.
"Baas" is in mede-eigendom met Jeroen Zeelenberg, waar hij ook woont. 

Maar..titels zijn leuk, karakter en gezondheid zijn natuurlijk echt belangrijk. Deze reu heeft een werkelijk fantastisch en stabiel karakter. Gecombineerd met zijn goede constructie en geweldige gangwerk en goede gezondheidsuitslagen denken wij een waardevolle reu in onze kennel te hebben binnengehaald.
Zijn eerste nest is geboren in 2013 uit onze teef Storm en de puppen, alhoewel nog erg jong, ontwikkelen zich veelbelovend. 

 Baas tijdens de NVAI Kampioenschapsclubmatch 2013, wat een uitdrukking!

 

 

  

 

 

 

 

Onze reuen

Megasthenes Fusaichi Pegasus

Toshi's Tar Heel

Fanatico Dutch Birengo